18 January 2011

+ BESTday ever +

Haih, da seminggu berlalu besday saye.. tapi baru hari ni nak post new story.. maaf², agak kebizian kebelakangan ni... entry kali ni nak tepek story pasal besday saye yang ke 23 pada 9.Januari yang lalu.. maybe panjang sket la.. sorry la kalau y guys boring.. hehehe

Seperti biase, bile da pukul 12 malam tepat, banyak lah mesej² dari peminat *wah terlebey sudah!* kawan, sahabat, rakan juga taulan saye.. jari mulalah membilang 1, 2, 3, 4.... yang mengingati saye.. tengkiyu frenz! I lebiyu oll lah~ tak ketinggalan my ex-bf.. org pertama yang wish.. a day before my day.. kate nye takot terlupe.. hahaha, tengkiyu awak~

Tak lupe kepade kawan² dekat FB.. tengkiyu yang tak terhingga saye ucap kan.. penat tau nak reply u guys nye wish, tapi saye tak kesah, sebab korang engat saye.. so saye engat korang juga.. dats y la sume orang dapat satu ..


9.January.2011

Bertambah lagi lah umur saye... tambah satu angka lagi.. *maken tua =(*.. tapi ade orang kate saye still nampak muda.. aiceh! hahaha.. pagi² bangun tido je member ajak pegi makan SR kat Jucso berdekatan.. bersemangat ni, even demam² sanggup redah je sebab nak makan SR la katekan.. *demam sebab umur tambah lagi satu angka*.. siap mandi, member² sume tak siap² lagi.. *dalam hati ni terdetik, tak jadi pegi kah?* dah la ngah lapa lagi.. tup tup my rumate kate die nak kelua makan ngan kawan die.. siap soh kitorang pegi makan sendiri lagi.. *kuciwa kot!* sadis je bile hati da semangat nak pegi celebrate besday together² tibe-tibe tak jadi.. time tu Tuhan je yang tau...

Ape lagi, saye ngan member bilik sebelah makan kokocrunh ngan susu aje.. sadis tau.. meluahkan rase kecewa yang tak terkate tu.. dok gosip², tibe² ade orang bukak pintu bilik sambil menyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY~ pada mase yang same, blackout oke! hahaha.. terharu tak terkate la kan.. tak pernah² dapat surprise party cenggini dalam hidup.. terharu-maru kot!
Ini lah rupe surprise cake yang dibeli oleh my rumate.. tengkiyu Yam.. sanggup kau lukakan hati aku sebab nak pegi beli kek.. hahaha.. tengs banyak².. gamba laen tak leh nak uplod sebab sume censored... dimana sume yang terlibat tidak memakai tudung, manakala saye pula berbalut selimut sebab demam.. hahaha.. tapi majlis tetap meriah oke!

14.January.2011

Tengah syiok maen Farm Frenzy kat bilik Fatin, tak sedar ade kol & mesej dari someone.. patutkah saye mention name die? tak perlu lah kot rasenye.. tapi yang pasti bukan boifren oke.. dari my friend seorang jejaka.. jejaka tu lelaki la kan? saje nak gelar jejaka sebab cam sopan sket.. hahaha.. *poyos dowh!*

jejaka : ana, kau datang studio tak malam ni? aku lupe tadi kak huda ade bagi surat tok kau dari parents kau kot.
saya : datang².
jejaka : pukul bape ko datang?
saya : dalam 10.30 sampai la kot.
jejaka : oke², lambat² pun tak pe, aku ngah makan.
*studio = kelas dimana kami budak² archi landscape buat keje, bukan tempat jamming..*

Sesampai di studio, jejaka takde lagi.. dalam kepale otak ni dok pikir, nape lak parents aku nak bagi surat? padahal leh je kol ke, sms ke.. peduli la kan.. janji 'surat' tu selamat sampai ke tangan aku.. itu paling penting... bile jejaka dah ade kat studio, bergegas saye ke meja die and tanye mane surat tu?

jejaka : ala, aku lupe aku letak mane.. aku rase aku ade bawak. tetinggal kat bilik kot.
saya : tak pe lah, nanti² pun boley.
jejaka : nanti aku jumpe aku bagi.
saya : oke.

Saye pun berlalu ke meja tok menyambung menghias meje yang tak berape nak hias tu.. beberape minit kemudian jejaka memanggil..

jejaka : sayaana, aku dah jumpe surat kau!

Berjalan ke arah meje jejaka dengan muke penat *demam tak bape nak rede lagi* tibe² jejaka tunduk bawah meje, lalu mengeluarkan.... jeng jeng jeng!
Pokok Bunga Raya Cina
*kate jejaka, tokey kedai tu cakap itu name die*

Wah! terkezut kot dengan 'surat' die neyh! pandai ye kau buat surprise tok aku ye jejaka.. terharu tau! speechless, tak tau nak kate ape.. melain kan thank you bebanyak wahai jejaka! siap ade 3 ruang tok wish lak tu.. tapi tak tulis lagi wish² tu.. tak tau nak tulis ape.. nanti aku dah tau, aku tulis ye jejaka? haha..

Tengs yang tak terhingga lah dekat korang sume... TQ!
I lebiyu all~

oke, dah habis tepek~

5 comments:

meyaa meyoo said...

laaa birthday you ke ana..
i takde wish pun kan..
happy belated birthday..
sorry tersangat lambat wish..

heee btw jejaka tuh very the sweet ;)

lynn♥orange said...

uwahhhhh!!!! so suweettttt~~~ sapkah si jejaka tu kak ana?? incik usop kah??

sayaana said...

mia :

tengkiyu beb.. hehe, mmg sweet~

lynn :

ehem ehem.. hahaha

sekamar rindu said...

salam..

masih belum terlwt mengucapkan selamat hari lahir buat awak.

**follow ur blog..

sayaana said...

sekamar :

TQ