29 December 2010

+ Ayat Tak Boley Blah! +

Sedang seronok membuka folder² dalam lappy ni, tibe² terjumpe satu folder bertajuk..

'Ayat Tak Boley Blah!'

ape lagi, cepat² double kelik kat folder tu.. rupe² nye folder dialog sorang mamat yang pikir aku ni dengki with relation die dengan awek die.. arrrgghhh... rase nak jerit kuat² je.. setahu aku, aku tak penah lagi oke nak dengki² ngan relation korang! weyh, buang mase aku je nak dengki ngan relation kau la sengal!

Tak lupa sampai sekarang.
Yes! aku tak leh lupe oke ayat² kau tu.. sampai sekarang lagi aku engat.. kau tak engat? meh sini aku engat kan kau..

Ayat 1 :
"da 64 u nk sgt jd camni.. xpelah.. abaikan.."
FYI, sejak bile pulak aku nak bende ni jadi hah? jahat sangat ke aku ni sampai nak merosakkan orang lain punye relation? buang mase aku oke!

Ayat 2 :
"need to do this coz someone declare "war" now.. lost my beloved person :("
Sejak bile pulak aku decalre 'war'? ade ke aku statement kan kat wall ko tu "oke, the WAR has begun." ade ke? tak de kan? kau pandai² je buat ayat sendiri.. kau nak fitnah aku ke?

Ayat 3 :
"adakah aku yg bersalah?? huhuhu... nk buat gane ade org dengki ke kite sokmo.. nok bahagia skit dokleh.. waaaaa"
Penekanan sekali lagi oke, aku tak pernah! never ever dengki dengan orang lain punye relation.. aku pun ade relation yang aku nak kene jage.. buat ape aku nak jage relation kau? BUANG MASE aku je!

Aku tak sangka pulak, orang yang aku kenal ni.. lemah lembut orang nye, nak becakap pun sopan je.. sejuk perut mak mengandung.. tapi hakikat nye, tu luaran kau je! lakonan semate².. ape kes? lepas tu buang aku dari friend list.. ade aku kesah? kau kate kau tak salah kan aku.. kau kate bukan salah aku.. tapi kau delete aku? kau hukum aku, macam aku da bunuh awek kau tu pulak kan! MATANG la sikit weyh! kau tu da maken tua.. dah boley jadi bapak orang dah.. tapi kalau cam tu lah perangai kau, sampai ke-tua pun cam tu la.. tak de perubahan..

p/s : tak payah jadi macho sedangkan kau tak macho pun!

23 December 2010

+ Tahniah Syafiq +

Well, as u guys noe, hari ni 23.12.2010 adalah tarikh result PMR keluar.. bagi candidate PMR pasti berdebar kan? tipu la kalau tak rase pape.. and adik saye adalah salah seorang dari candidate² ini..

suasana time nak amek result.. teringat zaman saye nak amek result dulu.. mase ni la suasana yang paling help-pening! jantung rase nak gugur aje.. speechless gile! nak doa pun tak gune da.. segala hutang yang belom di bayar pun, tibe² je terkantoi dengan kawan² ye tak? kalau tak, tak boley amek result.. *tapi saye tak ah*.. hahaha

Syafiq with my proud parents & lil. sister..
8A gitu...
sepak kang! nape terer sangat? hahaha *almaklumlah, ak ni tak pandai mane pun*
ape² pun, congrates Syafiq! lepas ni SPM pulak! bantai banyak² A lagi oke?



22 December 2010

+ Tazpunyeblog's 3rd Year Anniversary Contest +

http://tazpunye.blogspot.com/
*maaf Cik Taz, I try my best nak buat gambar berlink tu, tapi tak jadi, tak tau kenape.. T___T*

Alah, comel je Miss Smiley Yellow tu senyum.. macam muka Cik Taz bile senyum *bodek nampak? haha*

Oke, ni first time ni I join contest dekat dalam belog.. bukan 1st time I tengok contest belog ye, da banyak kali.. tapi tak tau nape cam tak terjoin contest² uools..maaf~ agak melalut di sini.. back to the topic!
Senang je nak join contest ni, syarat2 nye, u guys boley pegi ke Cik Taz punye belog~ *lupe care nak link kn belog, maaf*
Oke *banyak na oke nye*, kat sini saye nak share la skit kan tips² belajar yang agak efektif bagi saye.. tak susah kalau u guys ikot care saye.. nak tau? jom layann~

antara tips² nye :

1. Concentrate.
of coz dalam kelas korang kene bagi konsentrasi ye di dalam kelas.. fully concentration plis! tapi ada kala nye fully pun, ilmu nye tak masok fully kan? betol tak? mesti ade je bende yang akan kacau.. mengantok lah, kawan ajak borak lah & ect.. tu sudah menjadi lumrah sebagai student.. so ubat yang dapat mengelak dari masalah ni adalah GULA² MINT.. such as, ECLIPSE, MENTOS & others mint gule².. kawan² ajak borak? tak susah juga, sumbat gula² tu, mesti senyap.. haha..

2. Study Group.
This is the other effective way of studies. tak semestinye dah nak exam baru korang nak wat study group.. anytime korang boley buat.. memang akan lebih banyak borak² dari study.. tapi kite selit²kan juga about the subject.. selitkan juga dengan gelak tawa.. *jangan lebih² nanti ilmu keluar pulak*.. gelak² jugak, tapi kadang² dengan gelak² itu lah ilmu lagi masok.. betol tak tipu.. sebab mase exam, bile kite tak leh nak engat sesuatu itu, cube kite engt balik mase kite gelak² dalam study group tu.. then mase tu jugak lah mentol keluar *ting!*

3. Music.
Music? pelik kan? mesti korang tertanye ² "Masok ke semua ape yang kite bace kalau study sambil dengar music?". sape suruh korang bace sambil dengar music? *aku tak ajar, cikgu pun tak ajar*.. haha, yang I nak ajar kat sini ialah MENGIRA sambil mendengar MUSIC! ramai member² I yang amek Bisnes Study ni.. I paham sangat.. ade jugak yang complain kira² u guys susah kan? sabar ye.. cara I senang je, bile I nak buat kire² I akan dengar lagu.. tak kire la lagu ape Korea ke, Korea ke, haha Korea lagi~ janji masyuk~! lagi rock, lagi rancak I mengira.. haha, tapi kos yang I amek sekarang ni tak banyak kire², I design².. lagi complicated kan! tapi dengan music, tidak lagi! bile nak start buat design, start lah lagu punk rock I berkumandang.. ha, time tu, jangan kacau I.. haha..

4. Ingat Allah.
Yang ini, kalau kite lupe, memang tak tau lah kan nak kate ape.. lect I pesan,
"kite study² jugak, tapi kalau kite lupe Allah, kite takkan ke mane. Usaha lah macam mane pun, awak tetap tak boleh".
ayat tu memang I engat sampai sekarang, and betol, kalau kite lupe Dia, kite pun akan LOST.. so, banyakkan ilmu didada, tapi Allah tetapi di hati u guys oke?

5. Mak Ayah.
Last but not least, Mak & Ayah.. selalu berpegang dengan kate² dey oll.. "Belajar rajin² ye nak". jangan sesekali lupekan dey oll~ engat lah yang kite datang belajar ni, untuk mase depan kite juga balas jasa mak ayah kite.. dey oll dah banyak berjase dekat kite.. tak salah kite sebagai anak, balas jase dey oll balek~ oke?

Eh eh nak tambah lagi satu...

6. Exam Paper Last Year.
Ini pun tak kurang hebat gak.. care yang paling efektif lah! study paper² last year.. bukan ape, soklan exam kite² ni sume nye soklan yang ulang² je.. sumpah tak tipu! so banyak² kan la study soklan exam yang lame², rajen kan diri mintak kt senior or amek sendiri kat library..

Hah, itulah tips² study dari I.. panjang kan I melalut~ hehehe.. ape² pun, ini care I study.. kalau u guys rase care I memang berkesan, alhamdulillah~ buat lagi.. hehehe..
- SELAMAT MAJU JAYA -

20 December 2010

+ Vietnam Handbag +

warna : Lite Chocolate
warna : Lite Turquoise
warna : Lite Grey

Vietnam Handbag...
corak sulaman tangan cantik-cantik..
sesuai dibawa ke apa-apa majlis..

harga hanya RM12!
kini hanya tinggal 3 SAHAJA..
siapa cepat die dapat..

boley beli dengan cara by pos laju..
harga postage cuma RM6 SAHAJA..
*semenanjung & Sabah Sarawak*

if berminat, sila tinggalkan :

Nama:
Alamat:
No Telefon:
Item code:

+ Shawl chantek ade di sini : 2 +

Attention kepade penggemar selendang a.k.a shawl, boley la ushar².. kepade yang tak minat pun tak salah nak usha, belikan la tok member ke, awek ke.. oke? hehehe

CT 09 (orange pink) sold to Cik taz..

Harga shawl cume RM10 saje..
FREE postage~
Kalau ade yang berminat, tinggal kan :

Nama:
Alamat:
No Telefon:
Shawl's code:


19 December 2010

+ yang mana DULU +

Best Friend or Boy/Girl Friend?

Oke, antara dua ni, yang mane korang akan utama kan dahulu? mesti korang akan jawab cenggini kan..

Orang 1 : of coz friend.
Orang 2 : susah senang mesti same².
Orang 3 : kawan la, BF/GF boley tuka ganti, kawan tak.
Tapi, betul ke? korang yakin ke dengan jawapan korang? anda pasti? bagi yang betul² berpegang pada kata² korang tu, tahniah la ye.. itu baru member! tapi bagi korang² yang hanya manis di bibir saje.. ade sound trouble disitu..

Sebenar nye, in reality life.. korang akan lebih ke - BF/GF korang.. sebab ape? sebab nye ade pada korang sendiri..
*tak tau la pandangan korang, tapi bagi aku macam betul je.tepuk dada tanye selera.*

Mama selalu akan keluar kan dialog berbunyi bergini :
mama : orang kalau ade BF/GF ni, mesti akan selalu melekat.
saye : betul ke mama?
mama : ye.

Dalam hati rase nak bantah je kate² mama tu.. ye la, sebab saye bukan cam tu! *tak tipu oke*.. even dulu ade BF pun,saye tak pernah abaikan kawan² saye.. saye lagi dahulu kan dey oll dari BF.. sebab tu bile pegi date, saye akan update kat member²..bukan niat nak show off ape yang saye and BF buat, cume nak kongsi happiness together! tapi bile kite fikir gune otak bukan hati, ada betul nye ape yang mama cakap kan tu.. dulu kalau masing² single, ber-message bukan maen rancak gitu! pungpang pungpang tak hengat dunia.. tapi bile dah ber - BF/GF ni, bile message pun dah tak semeriah dulu..cerite pun banyak pasal pasangan masing².. masalah dengan BF/GF..
Even tough kawan itu pernah sakiti korang, tapi die tetap da best!
But for me, pape pun yang terjadi Family will come first.. then of coz my beloved Friend.. sebab betul, even korang in what situation, friends are the person that will come and give you a warm hug.. bak kate pepatah melayu
"AIR YANG DI CINCANG TAKKAN PUTUS"
Tapi kalau BF/GF boley ke cam tu? tak kan? laen la kalau dah SAH jadi SUAMI ISTERI..
*jangan nak pandai² bagi WARM HUG lak! aku sepak kang!*

16 December 2010

+ header yang GEDIK +


Hai hai hai~
Ha, gedik tak header saye kali ni? hahaha DEGIK kan? DEGIK kan? gedik nak pink² aje.. nak polka² dot aje.. gedik nak ader bear aje.. GEDIKss yaaw! hahaha..
*suke hati aku la nak gedik ke hape..ade aku susah kan kau?*

Haha, jangan marah², gurau aje sume tu.. pape pun, sangat gumbira dengan wajah belog baru ni.. lagi menyerlah, terselah, terserah, ter... sume ter lah kan.. hehe.. dulu page ni la yang legam tu.. tapi itik dah jadi angsa sekarang...
*boley ke gitu? tuka² ciptaan sedia ada.. macam buat plastic surgery pulak kan!*
oke abaikan itu.. and sekarang jugak belog ni dah ade HEADER yang gedik.. *puas hati mak, nok!* tambah² seri belog ni.. haha, pasan sudeyh!

Anyway, hope u guys enjoy dengan cite² yang i saji kan kat sini.. teruskan lah usaha itu~

- F I G H T I N G ! -

+ cara baru nak rompak kereta +

Eh eh, jangan salah faham lak, bukan nak bagi tips² merompak kereta orang... tak kan la aku nijahat sangat kan.. mencuri tu kan tak elok.. Allah marah! tapi mencuri hati tak pe.. yang tu aku wajib kan.. hahahaha.. oke² back to the topic.. tadi aku ade terbace satu note kat FACEBOOK tentang "Cara Baru Merompak Kereta". bile aku bace, agak scary jugak sebab.. sebab.. sebab scary lah! tu satu persaan yang tak dapat nak ditunjukkan.. so to all my blogger mates, bace lah ni untuk safety masing oke?

|
|
|
V

Cara Baru Merompak Kereta Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta diparking awam. Semasa nak balik ke rumah saya terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah, rupa2nya cuma resit pam minyak . Tak lama lepas itu saya terima email ini.


" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA"


-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.


Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN


Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.


Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama WANITA. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.


Zaman sekarang, mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat!

14 December 2010

+ akhir nye +

Yes! akhir nye saye tuka gak layout belog ni... dari gulap gelita ke terang menerang~ hahaha.. mule² mase nak tuka tu, rase sayang je kat suasana gelap tu... nanti takot tak nampak kaler² word yang saye buat tu.. nanti bukak² belog je, "adus, terang nye" hahaha... *macam² perasan lah aku ni kan*..

Tapi bile belek belog orang yang penuh kalur-full tu.. terdetik jam saye, untuk tuka layout gak.. sekarang ni belog da bagi macam² layout, tinggal kite je nak edit pape ikot selera masing².. tu yang belog saye jadi gini tu... pelik kan? *pelik ke?* pape pun saye sangat berpuas hati dengan hasil menekan saye.. yeay~ baru lah ceria² nak taip cerita..

13 December 2010

+ ceritera makanan +

Hari ni hari ke-4 saye ganti puase, hopefully tak de yang menghalang lah untuk berpuase penuh hingga ke hari Khamis.. then, yes! dah habis ganti puase.. anda bile lagi? cepat2 ganti puase oke.. jangan tunggu lame-lame, nanti lupe~

Ape kaitan kan, ganti puase dengan tajuk kali ni? *ade kaitan oke*.. biase la kan, bile kite puase ni kan, time-time ni la nak tengok channel kat TV yang ade kaitan dengan makanan.. kalau time bulan Ramadhan, mase tu jugak la banyak rancangan masak-masak.. masak kuih, menu-menu untuk berbuka tak ketinggalan biskut raya ye tuan-tuan & puan-puan.. kat AFC tu, mat
saleh masak macam-macam.. pergh! memang terliur lah kan.. yang tak halal pun nam
pak cam
halal je.. *oke, tipu*.

Actually saye nak kongsi dengan anda pasal makanan yang saye makan kalau hang out dengan BFF saye.. tak di nafikan, Mekdi a.k.a McD and KFC adalah fastfood yang tak boleh nak dilupakan.. tu pun sebab kalau da malas na pikir nak makan ape.. name pun MAKANAN-CEPAT.. memang mencepat kan keadaan~

Tapi tu semua makanan zaman remaja.. *oke tipu, sekarang pun makan lagi, tapi bile nak cepat
!* oke-oke agak panjang lebar ye mengarut.. banyak words pun bosan gak kan.. jom layan gambar jom!

Ini adalah antara restoran yang digemari sejak mencecah umur dewasa *cewaah!*

- Fullouse @ Sunway Pyramid -
Mase ni pegi ngan Noor Atiqah sahaje, Nur Nadya & En.Bf tak join.. ekculi, kami baru lepas makan tengah hari kat Jusco Foodcourt aje.. ni kire macam dessert kami la.. but pegi kali kedua with cik Sofiah, kami makan makana nye.. oke, not bad.. *kalau salah pilih, bad lah ia*..
Fullhouse tersenarai dalam HALAL list~

Next

- Garden @ One Utama, Damansara -
Food & drinks die agak sedap jugak.. tapi hati-hati, kene bijak memilih sebab ade dalam beberape menu die ade letak WINE.. jangan risau, nanti kakak jage menu tu akan bagitau awal-awal lagi.. dun worry~ not so sure HALAL or not.. *atas anda sendiri*..

Next

- OldTown White Coffee -
Sape tak kenal kan ini OldTown? kat mane-mane pun ade.. food die not bad, sume sedap.. but my fevret drink is Pepsi Float die.. sumpah besar.. selalu tak habis & kene take away.. dulu die tak de pengesahan HALAL dari Jakim, so mama tak bagi makan da.. *sebab mama saye sangat sensitif tentang itu HALAL cop.. I'm sure u guys pun same kan?*.. but now dah ade! yeay~ boley makan balik kat OldTown..

Next

- Gasoline @ Sunway Pyramid -
Kat sini pun not bad gak food die.. sedap nyummy~ tapi cik Nadya cek pengesahan HALAL nye, and for your information Gasoline tak de lagi HALAL cop.. *tapi tak pe la, dah hadam pun hehehe*

Next

- Pepper Lunch @ Sunway Pyramid -
Tak engat dah ape name menu kami, but sedap! try la.. kat sini pun boley belajar masak makanan Jepun..kalau yang tak reti memasak, tak yah la makan *sebab kene masak sendiri ye*.. haha gurau aje, sebenarnye die da masak kan dulu kat dapur, cume kite kene tambah perisa ikot sedap perot..
Next

- Tutti Frutti @ Sunway Pyramid -
Ini ice-cream yogurt.. sedap bangat deh! gambar tersedia ni tunjuk step-step nak buat nye.. tak susah pun.. hehe.. Coklat + Vanilla die sedap.. but Strawberry die amat masam ye.. hati-hati kepade pemakan anti-masam macam saye.. haha, bukan anti cume tak tahan dengan bende masam.. ice-cream ni di kira mengikut berat..

Next

- Hot & Roll @ Sunway Pyramid -
Kedai ni cume lot kedai yang kecil, tapi selalu full with customer sebab ape, sebab sedap lah! hehehe.. kalau lah boley buat suggestion.. nak aje jumpe tokey Hot & Roll ni and suruh dey all bukak kedai besar sikit.. sebab tak muat kerusi la.. buat macam ala-ala cafe gitu.. how sweet~

Antara restoran or makanan yang sedap lagi lazat tapi tak update is :

Sushi King - Japanese food.
Cool Blog - ice blended with bubble tea.
Secret Recipe - cafe.
Mango Chili - Thai food.
and macam-macam lagi, tapi tak engat dah..hehe

Fuhh~ full of food story la ini entry..

08 December 2010

+ if only I could..... +

If only I could turn back time..
I wouldn't say bad thing to you..

If only I could turn back time..
I wouldn't lie to myself..

If only I could turn back time..
I wouldn't said "I don't love you anymore"

If only I could turn back time..
I want to see your face every single day of my life..

If only I could turn back time..
I wouldn't let you down..

If only I could turn back time..
I wouldn't let you go..

If only I could turn back time..
I wouldn't say good-bye because I don't want this to be the end..

If only I could turn back time..
I really want to say, I Love you so much..
and how I need you in my life..

Dear you,
I really miss you badly~
I wish we could share our happiness~
I wish we could share our sadness~
I wish you were here right by my side~
I wish you were here when I was sick~
I wish you can hear what my heart said~

*deep tears inside*

05 December 2010

+ Lelaki vs Boxer +

Firstly nak mintak maaf if entry kali ni agak kurang sopan... tak de niat nak singgung kan hati mane-mane pihak pun.. just nak tahu, kenape ye lelaki suke pakai BOXER? lelaki dengan boxer memang takleh dipisahkan lagi.. KENAPA YE?


Saye akui, ade gak boxer yang macam comel! tapi kalau saye beli, sah-sah jadi seluar pegi tido aje.. hehehehe... lihat lah! betapa variety nye boxer-boxer ini.. cute aje..


But I wonder, macam mane agak nye ye korang pakai boxer ni then pakai seluar lagi.. nape tak pakai *spender* je? tak rimas ke? tak panas ke? ape kelebihan pakai boxer dari pakai *spender*? nak tau gak kan kenape kaum lelaki suke pakai boxer.. macam adek-adek lelaki saye.. haih, pakai boxer pastu pakai seluar.. kalau jename boxer tu tak tekeluar tak sah..
*err, ke korang pun nak nampak sexy dengan berbuat begitu?*
tapi since korang kecik lagi, mak-mak dah ajar,
"jangan lupe pakai spender."
bukan "jangan lupe pakai boxer."

boley tak share ngan saye.. kenape orang lelaki suke pakai boxer?

*p/s : Sorry again~ tak de niat nak singgung sape-sape, just nak tau je...

03 December 2010

+ bilik tido cantek, mimpi pun indah +

haih! lately ni semangat tol update belog kan... mentang-mentang ngah cuti sem.. banyak sangat mase terbuang.. so tak salah la if buang kt belog ni.. haha..
*apesal takde kaitan ngan tajok ni?*

Oke la, back to the topic..

Boley tak berangan nak bilek tido cam gini..
jom layan video ini yaw~


Dah? cantek kan? alangkah bagus nye kalau itu bilek saye.. mesti hari-hari mimpi indah~ hahaha
malang sekali, bilek saye warne ungu.. bajet nak buat konsep ala inggeris, tapi separuh jalan je jadi.. kene upgrade slow-slow.. takleh beli sume bende serentak.. *padahal malas*

02 December 2010

+ POLAROID pun okey! +

Pasti korang pun tau ape itu POLAROID kan? kan? kan?
ala, polaroid camera tu.. snap gamba, teros keluar gamba kat bawah~
ini semua gara-gara menuntun banyak sangat cerita chenta orang KOREA~ *tersangat lah addicted!*
ade la satu episod dalam "We Got Married - KhunToria" yang saye tuntun..
dey all guna kan camera jenis ini untuk buat PICTURE DIARY!
sweet bukan? bile da siap, kene bagi kat pasangan kite..
same to him, kene buat and bagi kite satu! *yes, ade idea bile ade bf nanti..nanti la~*

jom layan kan mate anda dengan gamba-gamba camera polaroid yang comel ni!


sangat sexy ini body.. comel! tapi susah nak amek gamba syok sendiri.. *perlu ke?*
hey! mesti la perlukan? name pun pompuan.. hahaha


oh! model yang same, but ade pink! yes pink! sangat sweet la Cik Pola ni...
*hai Cik Pola, boley kite kenalan?*



okeh! yang ini punye saiz body sangat cun!
kecik dan tak besar *same je kan?*
tak same tuh.. hahaha
sesuai la tok gegadis macam saye ni..
leh snap gamba syiok sendiri, guling sane, tonggeng sini pun boley~


tetiba saye terjumpa yang ini!
|
|
V
Hello Kitty punye! sangat lah comel.. *blink blink*
tapi saiz body gedabak.. *ala, frust.. maaf Cik Kitty, saye terpakse reject awak T___T*


Last but not tertinggal yang ini...
tak tau la model ni da lame keluar or saye je yang baru nampak...
saiz body pun cun, ada variety color lagi..
boleh muat dalam handbag! *penting itu*

Kalau lah abah tanya "angah, nanti hari jadi nak hadiah ape?"
boley tak nak jawab gini...
"abah, camera polaroid pun tak pe, angah terima je."
hahahahaha.. *gelak jahat*
then jawapan abahku pasti berbunyi begini..
"amboi, banyak duet.. tak cukup ke ngan D60 tu? bla bla bla n blaa bla...."
Okeyh! itu jawapan yang ade dalam kepale otak saye la, tak tau la in the reality nye..
hahaha *mampus la ana..*

29 November 2010

+ nak belog cantek jugak! +

HUH! da lame da tuka baju belog.. bukan malas, cume tak rajen.. *tak same kan?*
teringin gak nak kasi belog ni pakai baju lawa-lawa.. asek hitam je..
mentang2 la gemok, nak nampak kurus sket pakai baju hitam.. *hahaha, oke tak de kaitan*
hari-hari bukak belog, hitam legam je.. tak nampak ape.. suram, kelam dan sebagainye lah..
tak macam belog blogger laen.. ceria meriah! wah! bombastik tik tik~

meh sini saye bagi contoh..

contoh pertama Cik Lily..
sila klik sini ---> http://misslilyphoto.blogspot.com *lupe cam ne nak buat link tuh! haih*
comel! i loike it.. PINK plus GREY...
combination yang menarek..faveret kaler la katekan.. *pandai cik lily pileh kaler*
siap ade kotak comel kat belah bawah kanan tu..

contoh ke-2 Cik Jojo Bdina..
sila klik sini ---> http://jojobdina.blogspot.com
biru langit gitu.. BABY BLUE~
kaler yang agak comel.. di tambah pulak dengan dot dot putih..
simple tapi comel what! *jue, aku tak bodek.. sumpah*

contoh ke-3 Cik Erin..
wah! header baru.. edit sendiri tu.. ceria nye~
bile la saye nak buat sume tu kan.. *tak malas, cume tak rajen! yes!*
pastu ade welcome lompat2 gitu...
sangat welcoming..
oh oh, tak lupe ade kambing yang siap bagi pesanan.. *huhuhu, comel la kambing tuh!*


cukup lah.. tak sanggup la nak letak banyak2.. *jeles membara*
kepada tuan empunya belog yang saye tepek kat sini, jangan marah ye...
saye pinjam belog kalian tanpa permission.. MAAF~
belog blogger laen pun cantek2.. saye percaye itu *tak tipu*
jangan risau, if ade belog terhitam, belog saye la tuh! hahaha
tengok lah kalau saye rajen, saye tuka.. tak rajen, saye kekal gulap gulita begini..
itu pun kalau saye aktif la dalam taip menaip belog ni..

28 November 2010

+ be-BF saye +

Bermula nye sebuah kisah mengarot di sini....

Oke, hari ni saye nak bercerita tentang bf-bf saye.. *banyak nye BF*..
bukan BF = boifren oke~ tapi pasal BARANG FEVRET saye..
hehehe *suke merepek diawal cerita..*
jom berkenalan dengan mereka~


1. En. Norki :
Umur da masok 2 tahun, tapi lagak macam dah tua..
Badan agak selim..
Berbaju merah-hitam..
Kami saling jatuh hati pada pandangan pertama..
Tapi kini, hubungan kami agak renggang kerana beliau mula buat perangai *sedey T__T *
Kecewa.. remuk hati.. Tuhan saje yang tahu..


2. En. Nikkhun :

Umur baru masok 2 tahun..
Badan agak sasa.. *tough gitu*
Banyak berjasa kepada saye..
Saye sangat mengagumi beliau..
Efisyen ketika bekerjasama dengan saye..
Saye jatuh hati dengan kepakaran beliau!
Mata beliau sangat tajam! *jangan maen2*


3. En. Sonny :

Asal dari UK, di bawa pulang ke Mesia atas kehendak Along saye.. *mat salleh gitu*
Umur baru 1 tahun lebey sket.. *tapi lagak cam orang tua juga, haih*
Hidop dalam 2 alam.. *bukan 2 jantina oke!*
Mempunyai badan yang selim juga, tapi lebar..
Kami saling tak mengenali, tapi lepas Along saye kenalkan..
Kami suke same suke ^___^


4. En. iPhie :

Saye sangat meminati beliau.. *tak sangka lak beliau juga berase begitu*
Bile tanye, "kenapa 3G 's'?" lalu dengan syiok sendiri nye menjawab 'S' tu = SHAZANA..
Auuwww~ *i lebiyu lah iPhie*
Ape-ape yang beliau buat, semua saye suke..
Ape-ape yang beliau bagi, semua saye amek..
Kami rasa, kami sangat serasi..
Kami berjanji nak sehidop, tapi tak janji nak semati..
Tolong jangan pisah kan kami.. *hahahaha*

Itu lah be-BF saye.. syiok oh pasang banyak BF.. gegadis di luar sane, tiru lah macam saye.. atleast bile kite hilang satu, ada lagi yang laen yang maseh setia di sisi..
*ahahaha, mengajar yang bukan-bukan*

oke lah, sesi mengarot dah habis.. nanti kite ngarot-ngarot lagi oke? tata~