18 May 2011

+ craft work +

I'm very excited ye kawan-kawan sekalian.. excited sebab, I'm doing a little craft by my self.. since I watched MiyyahKertas dekat WHI @ TV3, saye merajenkan diri tok cube buat jugak.. yes it leceh but yet when it done, you'll get the hasil, then you will smile.. ha, meh sni saye nak kasi tips sket.. cam ne nak buat, or u guys boley cari kat youTube cara-cara nak buat nye..


What you need is :
color paper.
scissors/cutter.
glue.
penyepit.

Step by step :

First of all, harus lah kertas warna itu di potong seperti ini :
Kelebaran kertas atas kehendak anda sendiri.. jangan lebar sangat, jangan nipis sangat..
Then u guys need to gulung2 macam dalam video yang saye bagi tu..
The end of the paper tu jangan lupa gam ye kawan-kawan.. so gulungan kertas tu tak terbukak..

Lastly, ape yang korang patut buat adalah, hias mengikut kreativiti korang.. ini antara contoh yang saye dah buat..


Thats all from me, I'm sure u guys more creative than me.. so come on, create your own style.. mari meriah kan lagi industry craft.. hehehe..

Thanks for reading.. ^___^

4 comments:

teehafiq !! said...

comel nye kak ana .... hehehe

sayaana said...

teeha : comel kan.. try la buat nnt

meyaa meyoo said...

eh comel nye u ;))

sayaana said...

meyaa : kan kan? hehehe ^___^