25 March 2010

+ nak belajar bersolek +

Wah, sekali lagi saye membiarkan belog ini sepi tanpa story.. bukan sengaje mendiamkan diri dari berbelogin.. cume nak bagi belog saye ni rest siket.. kang post banyak², takot korang lak temuntah bace entry yang ntah pape ni.. haha

Sejak bermenjak² ni.. ntah kenape tibe² tangan & muke ni rase macam gatal nak bermake up.. tapi tak reti.. *sumpah saye tak reti nak bersolek*.. bile tengok orang make up, kite pun gatal nak make up.. cantik je tengok orang make up.. perasaan jeles dalam diri tak dapat dibendung tengok diorang cantik afta make up.. tapi bile nak pekene kat diri sendiri.. tibe² rase macam.. cantik ke?
*yes, my confident level tak tinggi macam Gunung Everest tu.*

Dengan perasaan yang desperate nak belajar make up, saye pun post status kat FB saye yang berbunyi
"OMG.. seriously I don't like & don't know hoe tomake up.. but I'm desperate to learn how to make up? *teach me pliss, anyone?* =)"

Alhamdullillah feedback yang saye dapat sangat memberansangkan.. even akhir nye agak melalut di hujung².. *standard la kan*.. ade yang suruh saye pegi grooming class, ade yang suruh slow², ade yang itu, ini dan sebagai nye.. trismas kalian =).. as usual, kalau nak tengok demo orang bermake up, saye akan pegi ke laman sawang *web site* YouTube.. tibe² tejumpe la ngan video yang dibuat oleh AsianNoobRawrs.. gadis itu comel *oh, saye bukan jenis suke akan kaum sejenis.. but she is cute.. haha*.. nak belajar make up tak? so ape lagi, jom layan salah satu video yang quite interesting for me..pliss enjoy it.. zasss

2 comments:

shukjessa said...

nak blajo mekap? I have a frenz yg wat bisnes mekap2 orang esp. utk student2 ni hehe, if interested ble bagi contact number =)

sayaana said...

a.shukran :

mmg b'minat..
but for now nk try sndr2 dlu..
nnt klu da nk ke stage yg lg advance
boley juga =)