16 December 2010

+ cara baru nak rompak kereta +

Eh eh, jangan salah faham lak, bukan nak bagi tips² merompak kereta orang... tak kan la aku nijahat sangat kan.. mencuri tu kan tak elok.. Allah marah! tapi mencuri hati tak pe.. yang tu aku wajib kan.. hahahaha.. oke² back to the topic.. tadi aku ade terbace satu note kat FACEBOOK tentang "Cara Baru Merompak Kereta". bile aku bace, agak scary jugak sebab.. sebab.. sebab scary lah! tu satu persaan yang tak dapat nak ditunjukkan.. so to all my blogger mates, bace lah ni untuk safety masing oke?

|
|
|
V

Cara Baru Merompak Kereta Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta diparking awam. Semasa nak balik ke rumah saya terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah, rupa2nya cuma resit pam minyak . Tak lama lepas itu saya terima email ini.


" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA"


-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.


Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN


Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.


Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama WANITA. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.


Zaman sekarang, mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat!

No comments: