17 July 2009

+ cinta BUATAN manusia +

Penah tak korang dengar cinta buatan manusia? erkk.. bukan cinta yang di tulis² atas kertas ke ape ke... erti kate laen di bomoh or jampi or gune² or macam² lagi la.... ade setangah orang, kalau nak ikat cinta seseorang tu die akan gune minyak pengaseh tak pun senang cite pakai susuk tak pun lagi satu ni buat nasi kangkang supaye orang yang die sayang tu tunduk kat die dan ikot cakap die seorang sahaja... kalau korang cube buat bende ni, memang korang tak kan menyesal punye lah... sebab orang yang korang jampi tu sentiase di sisi.. yaaw.. bes bes... ish, tapi Ya ALLAH Ya TUHAN ku... saye tak kan buat bende² keji ni dekat orang yang saye sayang... tidak same sekali... no no no... tak baek tau...

Tapi ini la yang terjadi kat si dia ku... bukan saye yang buat oke, tapi ex die... saye pun cam nak tak nak je caye bende ni... almaklumlah, dunia IT sekarang ni pun ade ke orang yang nak buat keje bodoh tu? ermmm... pagi tadi saye cam bese la bangun untuk solat subuh.. tibe² ade kol masok...
eh, si dia? *teruje+pelik+takot=angkat telepon*


ana: hello?
si dia : hello, kenal tak sore ni?
ana : kenal je.. nape kol ni?
*konon nak buat
² majok ar*
si dia : ermm, bb mintak maaf syg.. (nada menangis)
ana : nape ni? jangan nangis
², tak paham la..
si dia : bb kene buatan orang.. baru dapat tau tadi...
ana : ha? betol ke? Ya ALLAH...
*sumpah saye tak tau nak buat ape*
si dia : (menangis) ade orang dengki ngan bb...
ana : sabar ye... nanti syg tanye kan kat orang ye...
si dia : jangan bagitau sape
², bb malu...
ana : la, bukan bb yang buat orang... da
² jangan nangis...

Ini lah kebenarannye, sudah pun terjawab selame 3 hari berpisah... ku pikir kan die memang nak tinggal kan saye dah... rupenye ade kejadian sebalik yang terjadi...
maaf ye, saye salah sangke kat awak....

"Ya ALLAH, Kau ampunkanlah dosa
umat² Mu yang telah melakukan kelakuan keji itu, tunjukkanlah mereka jalan yang benar supaya mereka tidak lagi mengulangi perbuatan itu, Amin..."

Semoga orang berkenaan, sedarlah akan perbuatan anda yang keji itu...

1 comment:

kay said...

truk la saper yg wat 2
gentle la..
zaman i.t ckunk
cinta xle d pakse

f**k spe send "bende2 karut" 2